Бодовање

Укупне активности студента обухватају предиспитне и испитне обавезе.

Максималан број бодова износи 100. Од тога, студент за предиспитне обавезе може добити највише 45 бодова. Испитне обавезе носе 55 бодова.

ПРЕДИСПИТНЕ ОБАВЕЗЕ (највише 45 бодова):

1. Присуство на предавањима и вежбама је обавезно и наставник их потврђује својим потписом. Толерише се до 30% изостанака. Уколико број изостанака већи, студент нема право на потпис.

2. Тест 1. (Кабаста и ферментисана хранива, ) - максимално 10 бодова

3. Тест 2. (Концентрована хранива) - максимално 10 бодова

4. Тест 3. (Минерaлно-витаминска хранива, адитиви,) максимално 10, минимално 5 бодова.

5. Реализација вежби - максимално 15 бодова

Напомене:

- Без испуњења минимума критеријума предиспитних обавеза није могуће приступити испитним обавезама! Све предиспитне обавезе морају бити реализоване до краја семестра у коме је слушан предмет, односно најкасније у термину исправке свих тестова који ће бити реализован по завршетку предавања. У току семестра се сакупљају бодови. Не постоји минималан број бодова који треба сакупити (сем обавезних).

- Надокнада тестова није предвиђена током испитних рокова. Студент може поново слушати предмет и радити тестове у следећем летњем семестру.

ИСПИТНЕ ОБАВЕЗЕ (максимално 55 бодова):

1. Писмени испит (колоквиујм) – Технологија обраде хранива

максимално 10 минимално 5 бодова.

2. Завршни испит се састоји се од 3 питања, од којих се за свако може остварити највише 15 бодова.

Студенти који нису остварили захтевани минимум бодова из теста 3, на усменом испиту ће имати питање и из ове области.



ФОРМИРАЊЕ КОНАЧНЕ ОЦЕНЕ:

Коначна оцена се формира сабирањем оствареног броја бодова на предиспитним и испитним обавезама.

51-60 бодова = 6 (шест)

61-70 бодова = 7 (седам)

71-80 бодова = 8 (осам)

81-90 бодова = 9 (девет)

91-100 бодова = 10 (десет)